Miksi auton ilmastointi ei toimi? Syyt ja ratkaisut

Auton ilmastointi ei toimi, jos esimerkiksi kylmäaineen määrä on matala, kompressorissa on vika, johtosarja on viallinen tai ilmastoinnin sulake on palanut. Myös muut sähköviat voivat vaikuttaa ilmastointiin.

Kesäkauden edetessä lämpötilat nousevat, ja auton ilmastointijärjestelmän toimivuus muuttuu entistä tärkeämmäksi. On äärimmäisen turhauttavaa kokea tilanne, jossa odotat autosi ilmastoinnin puhaltavan viilentävää ilmaa, mutta vastassa onkin vain huoneenlämpöistä tuulahdusta.

Ilmastointihuolto
Ilmastointi kannattaa pitää kunnossa kesähelteellä.

Siksi auton ilmastoinnin viat kannattaakin selvittää mahdollisimman pian, jotta et joutuisi sinnittelemään koko kesää kuumassa autossa. Liian kuuma sisäilma voi olla myös ajoturvallisuuteen vaikuttava seikka.

Voit ottaa yhteyttä Autolifen osaaviin ammattilaisiin, kun auton ilmastointilaite ei toimi. Palvelemme Turussa ja Raisiossa. Autamme mielellämme, ja korjaamme ilmastoinnin kuntoon!

Auton ilmastointi ei puhalla kylmää – Syyt ja ratkaisut

  • Liian pieni kylmäaine määrä: Tavallisesti kylmäaineen vähäisyys on yksi yleisimmistä syistä, miksi ilmastointi ei pysty tuottamaan kylmää ilmaa. Ilmastointijärjestelmä käyttää kylmäaineen höyrystymistä ilman viilentämiseen ja lämpöenergian siirtämiseen auton ulkopuolelle. Kylmäaine liikkuu järjestelmässä, joka on suljettu ja paineistettu. Mikäli tässä järjestelmässä on vuotoja, kylmäainetta pääsee karkaamaan, mikä johtaa lopulta siihen, ettei järjestelmässä ole tarpeeksi kylmäainetta viilentämään ilmaa tehokkaasti. 

Ammattilainen osaa etsiä järjestelmästä vuodon ja pystyy korjaamaan sen niin, että ilmastointi toimii jälleen. Korjauksen jälkeen järjestelmä täytetään uudella kylmäaineella. 

  • Kompressorin vika: Ilman riittävää määrää kylmäainetta, ilmastointi ei toimi optimaalisesti, mutta se ei myöskään toimi, jos kompressori on rikki. Kompressorin tehtävänä on paineistaa kylmäainetta. Jos kompressori on viallinen, kylmäaine ei liiku eikä paineistu oikein, mikä estää ilmastointijärjestelmää toimimasta kunnolla. 

Osaamme paikantaa kompressorin vian ja pystymme korjaamaan rikkinäisen osan tai vaihtamaan kompressorin. 

  • Palanut sulake: Joskus ongelma voi olla yhtä yksinkertainen kuin palanut sulake. Auton ilmastointijärjestelmät tarvitsevat sähköä toimiakseen, ja sulakkeet suojaavat järjestelmää ylikuormitukselta. Jos sulake palaa, se keskeyttää sähkövirran ilmastointijärjestelmään, mikä estää sen toiminnan. Onneksi tämä on yleensä helppo korjata vaihtamalla palanut sulake uuteen. 

Pystymme paikantamaan palaneen sulakkeen ja vaihtamaan sen uuteen. 

Nämä ovat vain joitakin syitä, miksi autosi ilmastointi voi lakata toimimasta. Kun kohtaat ongelman ilmastoinnin kanssa, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisten puoleen, jotka voivat diagnosoida ja korjata ongelman nopeasti ja tehokkaasti, varmistaen, että matkustamosi pysyy viileänä ja mukavana koko kesän ajan.

Auton ilmastointi ei toimi – Autolife auttaa!

Jos auton ilmastointi ei toimi, Autolifen ammattilaiset ovat valmiita auttamaan sinua ja etsimään ratkaisun ongelmaan. Kattavan työkaluvalikoimamme ja koulutuksemme ansiosta pystymme määrittämään vian ja korjaamaan sen.

Ole siis yhteydessä, kun autosi ilmastoinnissa on ongelma! Autolifen ammattilaiset palvelevat Turun ja Salon seudulla.

 

Uusimmat blogiartikkelimme

Milloin auton ilmastointihuolto kannattaa tehdä?

Milloin auton ilmastointihuolto kannattaa tehdä? Autolifen ammattilaiset auttavat huollon kanssa. Lue lisää!

Lue lisää